Dit is het plan: We houden een garagesale

door | jul 22, 2017 | De bende van ianka

#De bende van ianka heeft nu  besloten om een garagesale te houden. Voor de correctheid der zaken moet hier wel bij vermeld worden dat het slechts om het vrouwelijke (en meest ondernemende) deel van de bende gaat. Het jongste bendelid zal later op de hoogte gebracht worden. Het oudste bendelid heeft gezucht en is naar zijn mancave gevlucht.

‘Mama, ik denk dat we dat moeten doen.’
‘Ja, ik denk dat we dat inderdaad moeten doen. Gewoon maar om het eens in ons leven gedaan te hebben. Wie weet komt er niemand, wie weet veel te veel volk naar ons goesting. We zullen wel zien.’

Garagesales zijn een vast onderdeel van elk Angelsaksisch home makeover televisie programma. Het is dat spannende moment in elke aflevering waarbij de huiseigenaar geconfronteerd wordt met mensen die interesse hebben in zijn spullen of die die spullen brol vinden. Vòòr dat spannende moment was er dat moeilijke moment waarbij de huiseigenaar verteld werd hij hij teveel spullen bijhield en ze moest wegdoen wilde hij het nieuwe leven krijgen waar hij zoveel recht op had.
Net geen tranen maar veel krop in de keel. Weerstand. Vlammende blikken. En dan onmacht. Dat er iets moet veranderen. En dat een garagesale een begin was.

Het idee van een garagesale spookt al lang in mijn hoofd. Wanneer we spullen kwijt wilden deden we dat tot nu toe op verschillende manieren:

  • We gooiden ze weg (maar dat is vaak zo’n zonde)
  • We gaven ze weg (en we hebben al heel wat mensen blij gemaakt hierdoor)
  • Of we verkochten ze.

Nu blijkt dat bendelid Laughing Lily daar fun aan beleefd. Net als ik vroeger speelt ze graag winkeltje en wil ze haar tienerjaren productief doorbrengen en zo snel mogelijk zo veel mogelijk ondernemen. Ik geef toe dat ik daar wat de hand in heb gehad. :))
Al van toen de kinderen kleuters waren hadden we een kraampje op de kinderrommelmarkt van de Gezinsbond. We verkochten het oude speelgoed en met de centjes kochten we van de andere marktkraampjes. Er moest eerst verdiend worden alvorens we terug konden uitgeven. Economie les voor kleuters.
Ondertussen verkoopt Laughing Lily al online, op plaatselijke rommelmarktjes en nu dus ook in een garagesale.

Klik op de foto voor de concrete info

De keuze van een garagesale kwam er om verschillende redenen:

  • Luiheid: waarom sleuren met al die spullen naar een andere plek
  • Waarom niet ervoor zorgen dat mensen gewoon naar onze plek komen.
  • Ik wil gewoon eens een garagesale gedaan hebben in mijn leven.

Dus dat was het plan. Als datum kozen we meteen voor het eerstkomende weekend -kwestie van niet te kunnen procrastineren- en zijn we meteen aan een grote zomerschoonmaak begonnen – dan is dat ook meteen gedaan.